Malé je milé

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Malé je milé. Súhlasíte?

Mám rada malé veci. Miniaturizácia je koniec koncov vec pokroku. Súčasný trend malých domov, zmenšenia objemu hmotných statkov i tvorby odpadu dáva zmysel.

Aj keď z pohľadu slovenských pomerov je pre nás americká hystéria predsa len niekde inde. Až tak sme ešte nestihli nafúknuť životné štandardy, a ani pravdepodobne nebudeme (až na pár výnimiek) mať ako. To, o čo sa v tamojších krajoch snažia, my máme ešte stále. Malý dom? Akože malý? Tiny house? Normálna chatka. Vstavaný šatník plný vecí z hypervýpredajov megamarketov? Snáď nie. Kúpeľňa pre každého člena rodiny + hosťa? Bodaj by! Dve autá + ďalšie pre potomka? Ťažko. (Odpadky bohužiaľ áno.)

Ako bytová dizajnérka som mala veľakrát príležitosť podieľať sa na riešení interiéru, či už bytov v paneláku, alebo v domčekoch s históriou. Najčastejšie ide o riešenie priestoru mladej dvojice s výhľadom na rozšírenie rodiny. Kam v garsónke vopchať detskú izbu? (Odpoveď: nikam, buď sa vyrovnáte so spoločným multifunkčným priestorom, alebo hľadáte iné bývanie.) 2+1 pre piatich? Ho hó, všetko sa dá, ale nie je to pre každého. Ak sa chcete nechať inšpirovať, budem svoje stránky blogu plniť zaujímavými riešeniami pre život a občas čímkoľvek, čo ma práve na vlnách internetu, či v reále zaujalo.

Otázka do pléna: Boli by ste ochotní žiť v byte s rozmermi chatky v záhradkárskej kolónii?

(Odpoveď autorky: už nie. Ale ako letnú chatku alebo domček pre hostí, porozmýšľam. Moje deti by za také letné bývanie hlasovali hneď.)

Aby ste vedeli, o čom hovorím, vygoolite si "tiny house". Pripomenú sa vám staré časy v zahradkárskych kolóniách za sídliskami kombinované s americkým pionierskym duchom.

Mojím najobľúbenejším domom je tento.


malé bývanie | stály odkaz

Komentáre

  1. Take si raz kupim
    :)
    publikované: 21.07.2016 12:57:30 | autor: Zuzu (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Malé domy
    Rozhodně, za mě čím menší domek, tím snadnější údržba. My jsme pořídili mobilní domek tady https://www.eurobydleni.cz/ostatni/mobilheimy/prodej/ a já na něj nedám nikdy dopustit. Jen jsme ho ještě zateplili a udělali střechu a bydlíme spokojeně do nějakých 500tis.
    publikované: 05.09.2019 16:47:59 | autor: Market (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014